Výroba sedacích vaků a pytlů SakyPaky

Zajímá Vás, jak naše designové a originální sedací vaky a pytle vznikají? Odkud odebíráme látky? Pojďte nahlédnout do našeho ateliéru a přečtěte si rozhovor s Miriam Macků a Andrejem Sitárem.

Jak dlouho trvá výroba jednoho vaku?

To je různé, záleží na typu produktu. Pokud se jedná čistě o ušití vaku z naší standardní nabídky, zabere to několik hodin. Pakliže ovšem vyrábíme pytel na zakázku včetně originálniho tvaru, vezme to i pár dnů. Od nákresu, přes zpracování střihu, odšití prototypu – ten pak většinou počmáráme ruznými značkami úprav – druhý prototyp a následně potištění materiálu grafikou a finální zpracovaní. Baví nás to, je super, když vám pod rukama vznikne něco pěkného, i já občas sednu za šicí stroj. Největší zábava je pak při plnění vaku polystyrenovými kuličkami. Hodně totiž elektrizují a chytají se naprosto všude :)
 

Šití sedacích vaku SAKYPAKYJak se vyrábí sedací vak

Z jakých barev šijete a o jaké je největší zájem? 

Naše standardní nabídka obsahuje zhruba 30 barev a různých odstínů, ale tím to rozhodně nekončí. Hodně sedacích vaků vyrábíme i přímo v barvě, kterou zákazník požaduje. Docílíme jakéhokoliv odstínu díky sublimační tiskové technologii. Jsme tak třeba schopni doladit vak k sedačce, kterou již zákazník má v interiéru.

A jaké jsou neoblíbenější barvy? U levnějších pytlů vyrobených z polyesteru je to limeta, tedy světle zelená s nádechem žluté. Luxusnější a dražší vaky zhotovené z italské EKO kůže se nejčastěji prodávají v přírodní béžové a bílé barvě. 
 

Látky k výrobě sedacích pytlů SakyPakyVýroba sedacích vaků a pytlů SakyPaky

Jaký vak jste schopni udělat na zakázku?

Jak už jsem zmínil, můžeme vytvořit různé barvy i tvary. Našimi zákazníky bývají firmy, které většinou chtějí loga, ale naše možnosti jsou, jak je vidět v našich referencích, mnohem větší. Třeba můžeme natisknout štítek s monogramem, veršem či vzkazem. Dá se také natisknout fotografie. Zkrátka vycházíme našim zákazníkům vstříc. A velmi rádi. Plníme i ty nejbláznivější nápady. Stačí se nás jen zeptat

Odkud odebíráte látky a náplň, tedy polystyrenové kuličky? 

Materiály i kuličky odebíráme od českých dodavatelů a výrobců. Některé luxusnější látky, jako je EKO kůže, nakupujeme prostřednictvím dodavatelů v Itálii.
 

Látky k ušití sedacích vakůUšití sedacího pytle