Realizace pro Muzeum Karla Zemana

Navrhnout pro expozici muzea Karla Zemana produkty, které umožní návštěvníkům plně vychutnat atmosféru výstavy, byl pro nás v SakyPaky úkol jako dělaný.

Sedáky na cestu s sebou

Požadavek ze strany zadavatele byl, aby produkty do expozice tématicky zapadly a aby nepůsobily rušivě. Pro interiéry jsme zvolili praktický produkt Triburet, který se dá použít buď jako pohodlný vyšší taburet, nebo rozložit do samostatných tří sedáků. Tyto si návštěvníci mohou nosit s sebou po celé expozici a na kterémkoliv místě se na ně posadit.
Pro exteriér jsme navrhli větší sedací vaky Želva. Použitý materiál má vodní sloupec 30 cm, takže lze bez problému využít i pro venkovní sezení.
Veškerou grafiku jsme ladili sami přímo v ateliéru. Volili jsme tématicky podobné prvky jako v Zemanových filmech. Zejména z filmu Vynález zkázy. Jde o grafiku kovových částí a nýtovaných dílů. Na produktech jsou vhodně použity také záběry z filmu.
Když jsme přinesli do muzea první vzorky a položili je na zem... do dvou minut byly podsedáky rozebrané a ihned začaly plnit svůj účel. Děti, které muzeum ten den navštívily, samy pochopily, že se nemusí ptát a vaky si vzaly s sebou na prohlídku celým muzeem.

Z předání jsme odjeli plní optimismu. Ostatně... jako vždy :)

z expozice Muzea Karla Zemana
z expozice Muzea Karla Zemana
z expozice Muzea Karla Zemana
Sedací vak Želva
Sedací vak Triburet
Sedací vak Triburet
Sedací vak Želva
detail sedáku s originálním motivem
triburety pro Muzeum Karla Zemana