Jak vybrat sedací pytel?

Chcete udělat radost svým dětem? Sháníte do obyvacího pokoje krásný designový doplněk, do kterého se po dlouhém pracovním dnu rádi svalíte a budete jen relaxovat? Zkrátka přemýšlíte o pořízení sedacího vaku, ale stále nevíte, jaký vybrat? Neveště hlavu, my vám poradíme. 

Hlavní je kvalita, ne cena

Když si nyní zadáte do internetového vyhledávače slova jako sedací vaky, sedací pytle či dětské sedací vaky vyjede vám tisíce odkazů, takže je logické, že rozhodování je těžké. Navíc řada firem cílí na cenu. Radíme ale nenechat se zlákat jen slůvky nejlevnější či nejakčnější. Lehce se vám pak může stát, že za dobu, kdy by vám sloužil jeden kvalitní sedací pytel, "spotřebujete" 2 nejlevnější sedací vaky, tudíž nakonec ještě proděláte. A jak tedy poznat kvalitu?  

1. Odolný materiál se snadnou údržbou

Protože se na trhu pohybuje už víme jak 11 let, víme, že často jsou pytle vyráběny z málo pevných syntetických lesklých materiálů z asijských zdrojů. Ty jsou sice na pohled efektní a pestrobarevné, ale nemají dostatečnou pevnost a trvanlivost. Hrozí možnost protržení. Navíc při sezení v nich se náplň sesouvá a neposkytuje dostatečnou stabilitu. Radíme tedy nakupovat tam, kde se v popisu každého pytle dočtete, jaký materiál byl při výrobě použit. Jistě je dobré z popisku i zjistit, jak se sedací vak udržuje. Zvláště u dětských sedacích pytlů je to snadná úfržba velmi důležitým faktorem při výběru. Preciznost a kvalitu také poznáte z velkých obrázků, které ukazují nejenom celek ale i detaily. Když bude mít obchod jen malé fotečky, lepší je kliknout jinam. Přece nebudete kupovat zajíce v pytli.  

2. Kuličky, které vydrží a vydrží...

Jak říká pan Koudelka, který plní naše sedací vaky: "Ona není kulička jako kulička." Jinak řečeno, ruku v ruce s kvalitním provedením pytle jde jeho náplň. Opět radíme se zajímat o původ kuliček a zeptat se i po známých, jak byli s kterou náplní spokojeni. My si důležitost náplně uvědomujeme velmi dobře, a tak jsme naše EPS kuličky pečlivě vybírali více než půl roku od 9 různých dodavatelů. Při testování nám pomohly děti z mateřských školkách, které daly pytlům opravdu zabrat :) Znáte to – skákání, sedání, házení, stavění domečků , ... a díky tomu jsme vybrali tu nejkvalitnější náplň, kterou najdete ve všech našich sedacích pytlech SAKYPAKY. A protože jsme testovali s dětmi, je jasné, že naše polystyrenové kuličky jsou zcela nezávadné, nic se z nich neuvolňuje, a nijak se tak nemusíte obávat o svoje zdraví.  

3. Velikost a nosnost

Je jasné, že lenošení na měkkoučkém pytli si chce v domácnosti užít každý její člen. I když tedy kupujete vak pro děti, je bezva, když je dostatečně veliký i pro dospělé. U kvalitního produktu se rozměry dozvíte v popisku, stejně tak se dočtete i nosnost. Naše dětské sedací pytle a taburety mají nosnost minimálně 100 kg, takže jsou opravdu skoro pro každého.

4. Krásný interiérový doplněk

Samozřejmě při výběru se budete zajímat o vzhled. Je skvělé, když jde sedací vaky, pytle či taburety zakoupit v různých barvách. Můžete tak mít třeba stejný tvar, ale různou barvu. A samozřejmě bezva jsou i různé motivy. My v SAKYPAKY moderní design milujeme. Pracuje pro nás tým českých designerů, a tak u nás třeba najdete vaky s motivem dalmatina, zebry, chameleona či hravých puntíků. 

Přejeme šťastnou ruku při výběru!